• advertisement
   • На борба с целулита!

    2018-04-26 00:00:00

    Eто че дойде и сезонът на антицелулитните терапии, процедури и масажи :)

    От своя опит искам да споделя с вас какво работи при мен и какво може да съчетавате с антицелулитните масажи, които са класика в жанра :) От около 2 месеца започнах да ходя на едни много интересни и приятни процедури, като ги допълвам с масажи, които колегите ми правят.  Тези процедури са т.нар. вибромасажна тренировка. Изпълнява се на уред, с помощта на който се предизвикват мускулни контракции, като се масажират различни части на тялото.

    Изпълняват се разнообразни упражнения, при които се стягат отделни части на тялото, като в определени позиции се задържа. Има различни видове подобни машини, както и различни марки. Всяка една си има специфики и програми, на които работи. Специално тези, които аз ползвам, са 2 вида. Едната се нарича Crazy Fit Massage. Това е машината, която вибрира с различна честота, като може да се намалява и увеличава интензитета и ръчно от мен. Има позиции в които лежа и масажирам краката си в отпуснато състояние. Но има и позиции, при които съм в изправено положение и задържам в определена позиция и под интензитета на вибриране мускулите ми се стягат. Това наподобява тренировъчно напрежение. Като цяло тази тренировка-масаж е много добра за подобряване на лимфопотока и стягане на мускулите и има антицелулитно действие. По време на процедурата се сменят няколко позиции, които са указани и се спазват в определен ред. Този ред може и да се променя в зависимост от индивидуалните изисквания и особености.  Има упражнения както за начинаещи, така и за напреднали. Тренировката преминава в 2 серии по 10 мин. След нея се чувствам по-лека и стегната. Определено ми се намали и целулитът в рамките на тези 2 месеца.

    Другата процедура, която ползвам, е пак вид масажор, но с различно въздействие. Нарича се Roll Shaper. Това е едно колело, което се върти с различна бързина и има няколко програми, в зависимост от това, какъв тип масаж искате да получите – антицелулитен, фитнес, върху определени части на тялото. Тук на тази процедура се стои също в определени позиции, които са обозначени на самия уред. Много е приятно и отпускащо, а антицелулитният масаж наподобява ръчния. Много сполучлива машинка :)

    В общи линии, ако съчетавате антицелулитните масажи с подобни процедури, ще имате много по-бърз и добър ефект при всички положения. Също така ще се чувствате много добре и ще ви бъде приятно на всичкото отгоре. Обратно на всеобщото мнение, антицелулитните масажи не са толкова болезнени и дори е неправилно да има синини, бой и каквото и да било друго, което да травмира тъканите и кръвоносните съдове.

    Както си знете, хубаво е масажите да се комбинират и с тренировки – силови или интервални, пиене на достатъчно вода, може детокс чай или други хранителни добавки. Сухото четкане е много полезно и смятам, че също допринася в борбата с целулита.

    Като обобщение можем да заключим, че когато се грижим за себе си подобаващо винаги изглеждаме добре и се чувстваме добре :)

    Ето и полезни линкове за вибро тренировките и помощните средства за детоксикация на организма:

    https://www.youtube.com/watch?v=h5g1pECBsoo

    https://www.youtube.com/watch?v=VeoFZ4cXVjo

    https://synergyleaves.com/products/synergy-detox

    https://easywayfit.com/

     

     

 • Свържете се с мен на телефон0897971030

 • Copyright © 2016 Bodybalance