• advertisement
   • Арома масаж с масла на doTerra

    2018-10-29 00:00:00

    Ароматът е първото нещо, което усещате, когато влезете в едно помещение. Той ви повлиява емоционално, физически и психически. Свързвате го с нещо, правите асоциации, кара ви да се чувствате по определен начин. Ето защо ароматите са толкова важни за нас и могат да повлияят много на нашето състояние. Затова е нужно да подбираме подходящи аромати за нас и да разбираме тяхното действие. Сред големия избор, който се предлага в световен мащаб, аз се спрях на етеричните масла на doTerra. Това са едни изключителни масла, много чисти и силни.

    Техният екип е разработил арома масаж с 8 масла, които се прилагат в определен ред и последователност. Масажът се прилага по протокол и има изключително въздействие върху човека. Базовото масло, което се използва е кокосово масло.

    1.  Започва се с първия бленд – баланс. Баланс помага на духа да се "свърже" обратно с тялото, да се "заземи". Баланс е патентована смес на doTerra с топъл дървесен аромат. Ароматът му успокоява, създава хармония на духа и тялото, балансира емоциите и дава усещане за благополучие. Тази заземяваща смес съдържа етерични масла от смърч, дървото Хо, синя вратига, тамян и османтанус в базово фракционирано кокосово масло. Има приятен и релаксиращ аромат.
     
    2.  Второто масло е лавандула. Лавандулата е едно от най-често използваните масла, което повечето хора харесват. Тя има релаксиращо действие, помага при безсъние, успокоява нерваната система. Има приятен аромат и успокоява кожата, когато има ухапвания от насекоми.


    3.  Третото масло е чаено дърво. Това е един силен антисептик. Бори умело гъбички и бактерии.
     
    4.  Четвъртото масло е On Guard . Този бленд е  известен под името - 4-мата крадци. През 16 век, по време на голяма епидемия във Франция, в един цял град хората умряли или избягали за да се спасят. Тогава се появили 4-ма крадци, облечени в черни дрехи от глава до пети и с човки. Те се разхождали свободно и крадяли каквото си искали от къщите на хората. Царят обявил награда, за този, който ги хване. Никой не знаел как изглежат, но успяли да ги хванат благодарение на особената и силна миризма, която оставяли след себе си. Царят предложил да ги пожалва, ако му разкажат, как са успели да останат живи. Оказало се, че единият от тях е фармацевт, който направил смес от етерични масла, който ги е пазил да не се разболеят от тежката болест.
     
    5.  Петото масло е Аromatouch . Това е масло за сетивата, гали нежно и докосва с любов.
     
    6.  Шестото масло от поредицата е Deep Blue. Съдържа смес от етерични масла от стандарт CPTG. Има обезболяващо, противовъзпалително, успокояващо, релаксиращо, охлаждащо действие. Подобрява кръвообращението и лимфния дренаж. Поддържа здрав метаболизъм в мускулите. Помага при болки в мускулите и ставите.
     
    7.  Див портокал. Това е едно от най-приятните масла в групата. Мек и приятен аромат и вкус. Тонизира и енегргизира, вдъхновява и балансира.
     
    8.  И последното масло е мента. Финалният завършек от нейна страна е в охлаждащия ефект, който  дава. Ментата успокоява и придава свежест.

    И така тази поредица от масла и аромати се прилага в този определен ред. В масажа са включени длани и ходила. Въздействието на маслата в това синергично съчетание е уникално по рода си и има изключително терапевтичен ефевкт върху нервната система, психиката, емоциите. Работи се и по основните енергийни меридиани от китайската традиоционна медицина. Само този, който го опита, може да усети наистина ефекта му :)

 • Свържете се с мен на телефон0897971030

 • Copyright © 2016 Bodybalance