• advertisement
   • Масаж с пасивен стречинг

    Традиционният тайландски масаж се практикува от около 2 500 години. Той съчетава практики от индийската аюрведа и традиционната китайска медицина. Класическите масажи от Тайланд използват умело йога пози, масажиране в дълбочина, разтягане и работа върху енергийните меридиани, за да облекчат напрежението в мускулите и да позволят на жизнената сила и енергия да циркулират свободно в тялото.

  • Масаж с пасивен стречинг

   Предлагам моя комбинация от техники за пасивен стречинг, която наподобява тайландския масаж. Разтягането на мускулите ги отпуска и ги прави по еластични и свободни. Ето и малко информация за тайландския масаж:

   Традиционният тайландски масаж се практикува от около 2 500 години. Той съчетава практики от индийската аюрведа и традиционната китайска медицина. Класическите масажи от Тайланд използват умело йога пози, масажиране в дълбочина, разтягане и работа върху енергийните меридиани, за да облекчат напрежението в мускулите и да позволят на жизнената сила и енергия да циркулират свободно в тялото.
   Използват се специфични похвати, като пасивен стречинг, масажни техники за обработка на мускулатурата в дълбочина, акупресура на енергийни точки.
   Целта на терапията е да се отпусне напрежението в тялото, да релаксира човек, да се свали нервното напрежение и стрес, да се балансира емоционално пациента и да се огъвкави тялото му.
   Важна част от масажите са йога позите – асани, които масажираният трябва да заема. Те са използват за стимулиране на основните точки по пътя на жизнената енергия и освен това помагат на масажирания човек да се научи да регулира дишането си. Благодарение именно на тази способност за контрол, човек успява да елиминира стреса, научава се как да се измъква от критични ситуации и постига емоционална стабилност.
   При този тип масажи се намалява производството на млечна киселина и се отделя голямо количество ендорфини, което допълнително спомага за пълната релаксация.

   Ползите от тай масаж са:
   • освобождаване от стреса и тревожността;
   • предпазване от наранявания – тялото става по-гъвкаво;
   • облекчение на болки в мускулите и ставите и болки в гърба; препоръчва се също при главоболие, мигрена и менструални болки;
   • детоксикация;
   • чувство за увереност и благополучие;
   • подобряване на кръвообращението;
   • повишаване на енергийните нива;
   • коригиране позицията на тялото;
   • емоционална и психическа стабилност.

   Продължителността варира межу 60 и 90 мин.

   Противопоказания:
   веднага след операция или химиотерапия;
   • при сърдечни заболявания (преди да отидете на масаж е добре да се консултирате с лекар);
   • при бременни жени.

   Има и други разновидности на тайландски масаж с етерични масала на голо.
   Етеричните масла имат наистина вълшебно въздействие върху духа и тялото на човека, когато се използват правилно.
   Част от традиционните тайландски масажи се правят без никакви етерични масла. При друга част се използват основно жасминово масло, етерично масло от лимонова трева и масло от кокосово олио и папая.

   Жасминово масло
   То действа антидепресивно и антисептично. Използва се често като афродизиак. Специалистите го препоръчват при тежка депресия, защото жасминовото масло успокоява нервите, създава чувство за увереност и оптимизъм и помага за възстановяване на загубената енергия и жизненост. То облекчава болки в мускулите, навехнати и схванати крайници.
   Поради успокояващия ефект на това етерично масло, то често се прилага при сексуални проблеми като импотентност, преждевременна еякулация или фригидност.

   Етерично масло от лимонена трева
   То е второто най-често употребявано масло при тайландски спа процедури и масажи. Действа антимикробно, антисептично и антидепресивно. С негова помощ кожата става гладка и мека. Ароматът и съставките му успокояват нервите и тонизират. Специалистите често го препоръчват при възстановяване от голямо физическо или психическо натоварване, както и при главоболие.
   Маслото от лимонена трева, също както и жасминовото масло, облекчава мускулни и ставни болки и прави мускулите по-еластични.

   Масло от папая
   То е богато на омега 9 есенциални мастни киселини. Основното му действие е противовъзпалително, обезболяващо и овлажняващо. Редовната му употреба прави кожата по-мека и еластична. В миналото индийските лечители са използвали пюре от папая за лечение на обриви и кожни проблеми.

   Кокосово масло
   То е доста универсално и може да се прилага в безброй случаи. Действа подхранващо на косата и кожата и често е основна съставка в кремове за лице и тяло, маски за коса и шампоани. Ароматът му действа релаксиращо.
   В случай, че имате нужда да възвърнете вътрешния си баланс и хармония, предстои ви тежко физическо или психическо натоварване, непременно елате на тайландски процедури или на някой от класическите тайландски масажи. Комбинацията от аюрведа, тайландски лечебни практики и етерични масла ще ви помогне да се чувствате в отлична физическа и психическа форма.

   Може да се обработят и само стъпалата, тъй като те са основна рефлексогенна зона и върху тях са проектирани всички вътрешни органи. Чрез натиск и обработка на ходилата, се въздейства благоприятно на цялото тяло.

   Цени: 60 мин. – 60 лв.

   90 мин. – 80 лв.

 • Свържете се с мен на телефон0897971030

 • Copyright © 2016 Bodybalance